0 vare(r)

Du har inga produkter i din varukorg.

Product was successfully added to your shopping cart.

Kay Bojesen

Kay Bojesen är, trotts många år på nacken, fortfarande ett av de mest kända och älskade designs inom danskt hantverk. Hans produkter finns i hem världen över, där de skapar liv och glädje i varje rum. Hans produkter skapades ursprungligen som barnleksaker, och därför har de ett mjukt och fantasifullt utseende som sprider trivsel i varje hem. Trotts den enkla och raffinerade designen strålar Kay Bojesens produkter av ett fantastiskt hantverk som kommer direkt från hjärtat. Var du än väljer att placera dem, på bordet, i fönsterkarmen eller i bokhyllan så ger de ditt hem en varm och öppen atmosfär så att du och dina gäster alltid känner er bekväma och välkomna.

Kay Bojesen

 
Stigande ordning

   

Artiklar 1 till 24 av totalt 45

Loading ...Load More ...
Stigande ordning

   

Artiklar 1 till 24 av totalt 45

Från silversmed till sångfågel

De Kay Bojesen designs vi känner igen idag består huvudsakligen av leksaksdjur och andra figurer i trä. Men faktiskt började han med något helt annat. 1910 blev han färdigutbildad silversmed efter att ha lärts upp av Georg Jensen, en annan känd, dansk designer. Därför har han i sitt stora sortiment också saker som smycken och bestick.

År 1919 gifte sig Kay Bojesen, och det var när han fått sin son Otto som kärleken till träleksaker uppstod. Det påminde honom om när han som barn brukade få snida träfigurer utav sin far, förläggaren Ernst Bojesen. Familjen har alltid betytt mycket för Kay Bojesen, och det är därför att hans arv i dag har gått vidare och hålls vid liv av hans tre barnbarn.

Kay Bojesens träleksaker

Då Kay Bojesen på 1930-talet började sin produktion av de produkter som vi idag känner igen och älskar, var det med en önskan om att skapa trädesign som var mjuk, rund och behaglig i handen. Detta resulterade bland annat i hans populära apor och sångfåglar. Då han på den tiden började tillverka dem , var det på bakgrund av, att han önskade att göra leksaker till barn som till en viss grad skildrade den verkliga världen, men samtidigt gav plats för barnen att skapa sin helt egna fantasifulla värld, precis så som hans far hade gjort.

Även om hans produkter inte längre används som leksaker, ha de behållit sitt lekande uttryck och glimten i ögat. De skapar fortfarande ett barnsligt och dekorativt element till rummet som både barn och vuxna kan njuta av.

Här på sidan hittar du ett stort urval av just dessa produkter. Oavsett om det är till dig själv, eller en gåva till vänner eller familj, så kan du högt troligt hitta den här. Letar du t.ex. efter en ny Kay Bojesen sångfågel till samlingen, eller letar du efter ett ställe att börja på? Då har du kommit till rätt ställe. Vi erbjuder nämligen Pop, Sunshine, Peter och alla de andra älskade fåglarna.

Som sagt har Kay Bojesen också gjort en mängd andra leksaker såsom fanbärare som är ett perfekt alternativ till den vanliga födelsedagsflaggan och tillför det lilla extra på födelsedagsbordet. Den fås i tre olika storlekar.  

Även om många av produkterna inte används som leksaker längre så finns det fortfarande några som är till glädje för barnen. Detta inkluderar bland annat en gunghäst och ett set med klossar.