ERBJUDANDEN - minus 50-70% -  KLIK HER
0 vare(r)

Du har inga produkter i din varukorg.

Product was successfully added to your shopping cart.

Kähler

Det är nog inte många designintresserade i Danmark och Sverige som inte har minst en vacker designprodukt från Kähler. Och det är inte alls konstigt för Kähler skapar moderna, tidstypiska och vackra produkter som avspeglar den säregna skandinaviska traditionen för enkel och funktionell design som håller länge.

Kähler är en dansk keramisk verksamhet som startade redan 1839, ursprungligen i Næstved. Från början producerade man kakelugnar och köksartiklar. Först på 1880-talet började företaget på allvar att arbeta med konstkeramik. Företagets grundare är den holstenske keramikern Herman J. Kähler. Sonen, med samma namn, gjorde senare fabriken känd och berömd. De hantverksmässiga erfarenheterna har förts vidare från generation till generation.

 
Stigande ordning

   

Artiklar 1 till 24 av totalt 84

Loading ...Load More ...
Stigande ordning

   

Artiklar 1 till 24 av totalt 84

Kähler designar snygga och unika vaser

På 1800 och 1900 talet var Kähler verkstaden samlingspunkt för några av dåtidens största danska konstnärer. T.ex. Kai Nielsen, Thorvald Bindesbøll och Svend Hammershøj.
Kähler som familjedriven verksamhet avslutades 1974 med Nils och Herman Jørgensen bakom rodret. Det berodde på flera orsaker: Stigande konkurrens från in-och utland, en gammaldags och nersliten produktionsapparat och oenigheter i familjebolagets styrelse.
1975 övertog Næstved kommun fabriken, som senare köptes av Holmgaard Glasværk. Verksamheten gick dock i konkurs 2008. Härefter övertog arkitekten Frantz Longhi från Århus rättigheterna till verksamheten. Härmed räddade han en bit dansk keramik- och designhistoria från konkurs och mörkrets glömska dunkel. Den nya mannen bakom Kähler är inte keramiker utan en arkitekt med en stor passion för konsthistoria och designklassiker. Det blev början på ny marknadsföring av Kählers produkter. Då han för nio år sedan återupplivade och vidareutvecklade de välkända randiga Kähler-vaserna, uppstod det tumultartade scener då det fanns många fler kunder än vaser.
Kähler köpte 2014 tillbaka den gamla verkstaden på Kählerbakken, och planen är att ställa iordning och öppna det som kontor och museum.

I dag är Kähler ett av de mest kända keramiska varumärkena i hela Skandinavien. Det är värt att notera att den keramiska designen fortfarande görs för hand. Idag heter konstnärerna bl.a. Louise Hindsgavl, Jeanette List Amstrup, Cecilie Manz och Anders Arhøj.

Kählers kompromisslösa kvalité
En av de unika sakerna med Kählers produkter är, att oavsett om det är ett prydnadsföremål som vaser, ljusstakar och klockor – eller det handlar om bruksföremål som tallrikar, skålar, koppar och muggar, så kompromissar man verken med kvalité, design eller funktion. Kähler arbetar tillsammans med en rad av duktiga designers som skapar förnäma nytolkningar av välkända bruksföremål samtidigt som de avspeglar Kählers välkända design-arv, som hanlar om bra, solida och funktionella produkter. Välj bl.a. mellan flera serier, som Omaggio: Med de ikoniska ränderna med design från design-duon från Stilleben, eller Officina: Cool, kantig och skulpturel serie till hemmakontoret.
Hos Du-buy.se har vi ett mycket stort urval av läckra Kähler produkter, och alltid till ett mycket konkurrenskraftigt pris.